Šareni hleb sa peršunom

Objavljeno 26.02.2016. od Mesimo zajedno

Sastojci

  • 400g. mekog brašna
  • 100g. raženog integralnog brašna
  • 100g. kukuruznog brašna
  • 2,5 dl. mlake vode
  • 30g. svežeg kvasca
  • 50ml. maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • Za premaz:
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 50ml. maslinovog ulja
  • 70g. putera
  • 1 jaje

Opis

40'
40'
0
0
  • 1.Sjediniti mlaku vodu , kvasac, šećer i brašno, te dobro izmešati.Ostaviti na toplom da nadođe 2. U vanglicu za mešenje sipati sve tri vrste brašna ,malo soli, maslinovo ulje i zamesiti testo sa nadošlim kvascem.Dobro umesiti testo i ostaviti da nadođe
  • 3.Radnu površinu posuti brašnom i sipati nadošlo testo. Istanjiti ga u pravougaonik debljine 1cm. 4 . Posebno pripremiti namaz:beli luk očistiti i ispasirati a zatim ga sjediniti sa iseckanim peršunom, origanom , maslinovim uljem i otopljenim puterom.Testo premazati začinskom smesoma potom ga iseći na kvadrate čije dimenzije odgovaraju veličini pravouglog pleha . Kvadrate naslagati jedan na drugi. Pleh obložiti papirom za pečenje pa u njeg a prebaciti naslagano testo.Premazati umućenim jajetom. Peči u rerni na 200c oko 40min.

Bonus saveti

jako ukusan hleb ne suši se ostaje mekan i vlažan nekoliko dana

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam