Slagana pita

Objavljeno 25.08.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kockica Alfa kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika soli
  • 200 gr šunke
  • 800 gr brašna
  • Potrebno za prvi fil :
  • 200 gr kečapa
  • 1 kašika origano
  • Potrebno za drugi fil :
  • 300 gr sira
  • 20 listova blitve
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika griza
  • prstohvat muskatnog orašćića
  • Za premazivanje je potrebno :
  • 250 gr margarina
  • 1 žumance
  • 2 kašike jogurt
  • 30 gr susam
  • 3 gr morske soli

Opis

0'
0'
0
0
  • Kvasac rastopite sa mlekom i vodom,dodajte šećer i nekoliko kašika brašna.Promešajte varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaja,ulje,soli,iseckanu šinku na manje kockice,isipajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite testo.Testo pokrijte krpom i ostavite ga da se udvostruči.
  • Blitvu operite,iseckajte,dodajte sir,griz ,so i prstohvat muskatnog orašćića.Promešati varjačom i fil podeliti na dva dela.
  • Nadošlo testo podeliti na 8 jufki.Svaku jifku rastanjiti oklagijom veličine pleha u kome če se peći.Svaka jufka se premazuje rastopljenim magrarinom.Posle premazanog margarina staviti 5 kašika kečapa i prstohvat origana pa preklopiti drugom jufkom koju premazujete margarinom a fil stavljate od blitve.Preklopite trećom jufkom,premazati margarinom,kečapom i origanom i tako redom sve do šeste kore.Na šestu koru ponovite sa ostatkom fila od blitve i završite sa još dva puta filom od kečapa. Žumance umutiti sa jogurtom.Pitu preseći oštrim nožem na kocke željene veličine i četkicom premazati svaki kvadrat.Posuti susamom i krupnom morskom solju. Peći na 200 C dok ne porumeni. Uživati u divnom ukusu. Prjatno !

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam