Slana (pizza) štrudla

Objavljeno 19.12.2021. od Nada#Jevtić

Sastojci

  • 4 dl mleka
  • 2 dl ulja
  • kockica kvasca
  • oko 800 gr brašna
  • 600 gr salame
  • 300 gr sitnog sira
  • tri šake iseckano na kockice suvog mesa (šunka, pršuta, kobasica domaća)
  • margarin za mazanje
  • malo origana
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Opis

60'
30'
0
0
  • Zagrejati mleko. Kockicu kvasca i kašičicu šećera preliti zagrejanim mlekom i dodati malo brašna. Pokriti krpom i sačekati da se pojave balončići, to je znak da se kvasac aktivirao. Dodati 400 gr brašna i 2 dl ulja, supenu kašiku soli i polako dodavati ostatak brašna do 800 gr dok ne umesite testo. Testo podeliti na tri dela.
  • Svaki deo razvući oklagijom na pravougaonik. Svaki pravougaonik premazati margarinom za mazanje, narendati 200 gr salame, 100 gr sitnog sira i šaku suvog mesa posuti po salami i posuti sa malo origana. Smotati svaki provougaonik u štrudlu.
  • Sačekati 10 minuta i premazati sa umućenim jajetom svaku štrudlu. Posuti susamom. Rernu zagrejati na 250 stepeni. Kada štrudlu ubacite u rernu smanjiti na 220 stepeni. Prvih 10 minuta peći na 220 stepeni, pa sledećih 10 na 200 stepeni, poslednjih 10 minuta peći na 180 stepeni.

Bonus saveti

Ukoliko gosti dolaze brzo pored kvasca dodati pola kesice praška za pecivo. Tada uopšte nema čekanja da testo raste, moze odmah da se rastanji i puni nadevom. Prašak za pecivo dodati, kada se doda prvih 400 gr brašna, Ukoliko volite mozete dodati i po kašiku kečapa, čak nekada i sa kašikom kečapa premazati testo, pre nego što stavite nadev.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam