Slatki hleb

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 900g brašna,
  • 20g svešeg kvasca,
  • 120 ml mlakog mleka,
  • 2 jajeta
  • +1 žumance,
  • 125g margarina,
  • 100g suvog grožđa,
  • ekstrat vanile,
  • 50g brusnica,
  • 5 kašika meda,
  • 100g šećera i
  • 2 kašike ulja,

Opis

60'
60'
0
0
  • Kvasac rastopiti u mleku , dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe. U činiji izmešajte jaja, žumance , šećer, med, margarin, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste. Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje. Što kolač više ode u visinu to je lepši. Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. . Odnosno dok lepo ne porumeni. Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Bonus saveti

Slatki hleb je prelep, što je višlji to je lepši....

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam