Slavski kolac

Objavljeno 31.10.2015. od Vukica Petrovic

Sastojci

  • 1l mlake vode
  • pola kocke kvasca
  • malo limunovog soka
  • kašika šećera
  • so
  • šoljica ulja
  • brašno

Opis

180'
90'
2
5
  • Vodu,kvasac,secer i limunov sok izmešati i ostaviti da kvasac nadođe.
  • U posudu za mešenje staviti brašno (oko 1kg), so i nadošli kvasac. Malo promesati i dodati šoljicu ulja. Dobro promešati i dodavati brašno dok se ne dobije srednje tvrdo testo. Pokriti testo i ostaviti da naraste.
  • Naraslo testo izručiti na nabrašnjenu površinu, oblikovati i ostaviti da opet naraste pa peći.

Bonus saveti

Ukoliko pecete u dubljoj posudi najpre pecite na 250 stepeni nekih 40min a zatim na 150 jos 40min .Testo ne ostavljati da previse naraste.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam