Slonovska sapa

Objavljeno 25.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 300 g brasna
  • 1 dl mlake vode
  • 1 dl ulja
  • polovina svezeg kvasca
  • kasicica soli
  • kasicica secera
  • 100 g margarina
  • 4 kasike dzema od sljiva

Opis

50'
20'
0
0
  • U mlaku vodu dodati secer,pa staviti izmrvljeni kvasac i ostaviti da nadodje.Potom postepeno dodati i ostale sastojke (sem margarina i dzema) i umesiti srednje tvrdo testo.Ostaviti 10-ak minuta da odmori pa razviti oklagijom.Premazati margarinom pa dzemom i preklopiti.Tako preklopljeno testo ponovo premazati margarinom i jos jednom preklopiti.Zaseci nozem ivice,pa staviti u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti da odstoji 15-ak minuta.Premazati hladnom vodom pa peci u rerni zagrejanoj na 250 stepeni da porumeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam