Stromboli

Objavljeno 10.04.2022. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 1 solja vode
  • 3 solje brasna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasike ulja
  • 1 kasicica ulja
  • 150 ml soka od paradajza
  • 2 cena belog luka
  • bosiljak
  • origano
  • 100 g sunke
  • 100 g kackavalja

Opis

40'
30'
0
0
  • U mlaku vodu sipati secer i kvasac,pa kada kvasac nadodje,umesati i brasno.Dodati ulje i so,pa zamesiti testo.Ostaviti ga da naraste,pa podeliti na dva dela.
  • Svaki deo rastanjiti u oblik pravougaonika,premazati sosom koji ste napravili od paradajza,izgnjecenog belog luka,bosiljka i origana.Preko staviti sunku i kackavalj,pa urolati.
  • Staviti u pleh oblozen pek-papirom,premazati uljem i peci na 200 stepeni oko pola sata.

Bonus saveti

Pecivo iz italijanske kuhinje kome je tesko odoleti..

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam