Štrudla sa dve vrste pekmeza

Objavljeno 26.01.2017. od Narina Ignjatovic

Sastojci

  • 400 gr brašna
  • 1 jaje
  • 1 kvasac
  • prstohvat soli
  • 1 mala kašika šećera
  • 1 mala kašika cimeta
  • voda
  • Premaz :
  • pekmez od šljiva i šipurka ili kajsije
  • 2 - 3 kašike margarina za mazanje
  • Posipanje :
  • šećer u prahu

Opis

20'
35'
0
0
  • U dublju posudu sipati brašno , šećer , so , cimet , dodati umućeno jaje i zamesiti srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dve jednake jufke.
  • Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati sa pekmezima i urolati.
  • Oba rolata staviti jedan do drugog i uplesti ih .
  • Staviti u pleh , premazati margarinom i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Pečenu štrudlu ohladiti , seći na kriške i posuti šećerom u prahu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam