Strudla sa makom i orasima

Sastojci

  • 3/4 l mleka
  • 25 g kvasca
  • 60 g maslaca
  • jedna i po kasika secera
  • 3 zumanceta
  • malo soli
  • brasna po potrebi
  • 350 g mlevenog maka
  • 250 g mlevenih oraha
  • secera po ukusu
  • pola litre mleka
  • vanilin secer

Opis

40'
40'
0
0
  • PRIPREMA TESTA Razmutite kvasac u malo mlakog mleka , dodajte pola kasike secera i malo brasna , ostavite na toplo mesto da nadodje. Kad kvasac naraste umutite u posudi za mesanje 2 zumanceta sa kasikom secera . Dodajte maslac koji ste prethodno razmeksali , malo soli i nadosli kvasac. Sipajte mleko pa pocnite sa dodavanjem brasna stalno mesajuci masu . Mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Umeseno testo prekrijte platnom i ostavite na toplo mesto da naraste.
  • PRIPREMA NADEVA U jednu posudu sipajte polovinu mleka , zagrejte ga do vrenja ,dodajte vanilin secer i mlevene orahe. Kuvajte dok se nadev ne zgusne . Kada se zgusne , sklonite sa vatre. U drugu posudu stavite kasiku maslacs , zagrejte ga , sipajte mak i proprzite ga. Postepeno dodajte preostalo mleko.Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omeksa. Posecerite po ukusu. Naraslo testo podelite na dva dela i razvijte dve kore debljine oko pola cm . Premazite ih maslacom a zatim na jednu stavite mak na drugu orahe. Uvijte kore kao rolne i stavite u podmazan pleh. Premazite preostalim zumancetom i stavite da se pece .

Bonus saveti

Pored slanih kiflica , strudla je omiljeni dezert uz koji Aleksandra i ja uzivamo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam