Strudla sa makom i orasima
Sastojci
- 3/4 l mleka
- 25 g kvasca
- 60 g maslaca
- jedna i po kasika secera
- 3 zumanceta
- malo soli
- brasna po potrebi
- 350 g mlevenog maka
- 250 g mlevenih oraha
- secera po ukusu
- pola litre mleka
- vanilin secer
Opis
- PRIPREMA TESTA Razmutite kvasac u malo mlakog mleka , dodajte pola kasike secera i malo brasna , ostavite na toplo mesto da nadodje. Kad kvasac naraste umutite u posudi za mesanje 2 zumanceta sa kasikom secera . Dodajte maslac koji ste prethodno razmeksali , malo soli i nadosli kvasac. Sipajte mleko pa pocnite sa dodavanjem brasna stalno mesajuci masu . Mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Umeseno testo prekrijte platnom i ostavite na toplo mesto da naraste.
- PRIPREMA NADEVA U jednu posudu sipajte polovinu mleka , zagrejte ga do vrenja ,dodajte vanilin secer i mlevene orahe. Kuvajte dok se nadev ne zgusne . Kada se zgusne , sklonite sa vatre. U drugu posudu stavite kasiku maslacs , zagrejte ga , sipajte mak i proprzite ga. Postepeno dodajte preostalo mleko.Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omeksa. Posecerite po ukusu. Naraslo testo podelite na dva dela i razvijte dve kore debljine oko pola cm . Premazite ih maslacom a zatim na jednu stavite mak na drugu orahe. Uvijte kore kao rolne i stavite u podmazan pleh. Premazite preostalim zumancetom i stavite da se pece .
Bonus saveti
Pored slanih kiflica , strudla je omiljeni dezert uz koji Aleksandra i ja uzivamo.
Komentari