Štrudla sa višnjama i pudingom

Objavljeno 11.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 2 dl mleka,
  • 2 dl ulja,
  • 2dl vode,
  • 12 kašika šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kockica kvasca i
  • 900g brašna.
  • Za fil:
  • 600g očišćenih višanja,
  • 2 pudinga od vanile i
  • 200g šećera.
  • Šećer u prahu za posipanje.

Opis

60'
35'
0
0
  • Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera. Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje . Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.

Bonus saveti

Puding, testo i višnje savršen spoj

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam