Štrudla sa višnjama i pudingom
Sastojci
- 2 dl mleka,
- 2 dl ulja,
- 2dl vode,
- 12 kašika šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kockica kvasca i
- 900g brašna.
- Za fil:
- 600g očišćenih višanja,
- 2 pudinga od vanile i
- 200g šećera.
- Šećer u prahu za posipanje.
Opis
- Kvasac izmrvite prelijte sa mlakim mlekom pa dodajte vodu,ulje,so i šećera. Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom. Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.Za fil pomešajte višnje, 2 pudinka od vanile ( puding se ne kuva, samo se praškasta masa izmeša sa višnjama i sećerom) i 200gr šećera. Razvite svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte.Uvijte štrudle i poređajte ih u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za peečenje . Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 35minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni. Izvadite i po želji pospite šećerom u prahu.
Bonus saveti
Puding, testo i višnje savršen spoj
Komentari