UŠTIPCI

Sastojci

  • - 1 kocka kvasca
  • - 500 g brašna
  • - 300 ml mleka
  • - 1 kašičica soli
  • - 1 kašičica šećera
  • - 2 komada jaja
  • - 1 kašika jabukovog sirćeta
  • - ulje za prženje
  • - prah šećer

Opis

45'
60'
0
5
  • U dublju posudu izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašno, pola količine mlakog mleka. Promešati i ostaviti da kvasac nadodje.
  • Dodati umućena jaja, ostatak mleka i brašna i jabukovo sirće.
  • Mikserom, nastavci za testo umutiti testo. Treba da bude žitko, gušće nego za palačinke.
  • Ostaviti testo na toplom da se udupla.
  • U dubljoj šerpici zagrejati ulje za prženje, samo pazite da vam ulje ne pregori. Ja mešam maslinovo i suncokretovo ulje i uključenu ringlu na 7, ide do 9.
  • Testo nemojte da mešate samo kašikom, koju umačite u vruće ulje, vadite testo i stavljajte u zagrejano ulje da se prži. Veličinu uštipaka odredite sami.
  • Kada porumene sa jedne strane okrenite ih da porumene i sa druge strane.
  • Uštipke vadite u činiju u koju ste stavili salvete da pokupe višak ulja.
  • Tople uštipke pospite prah šećerom i poslužite.

Bonus saveti

Kada se testo udupla nemojte da testo mešate da ne bi palo, već odmah vadite kašikom i pržite.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam