Viršle u testu

Objavljeno 17.09.2015. od Sosa iz kuhinje

Sastojci

  • 800g kobasice
  • 1 kašika ljutog senfa (po želji) Testo: 450g brašna
  • ½ kockice svežeg Vrenje kvasca
  • ½ šoljice* mlakog mleka
  • ½ kašičice šećera
  • 3 jaja
  • 175g maslaca
  • 10g soli
  • 1 jaje za mazanje
  • maslac i brašno za kalup

Opis

120'
60'
0
0
  • Najpre pripremite testo: maslac narežite na kockice, a kvasac razmutite u mlakom mleku.
  • Kvasac i maslac stavite zajedno s drugim sastojcima u posudu miksera sa nožićima, pa tako izradite mekše testo.
  • Izvadite ga iz posude, oblikujte u kuglu i omotajte prozirnom folijom. Testo ostavite u frižideru 12 sati.
  • Kobasicu skuvajte u pokrivenoj posudi. Neka se ohladi u istoj vodi, zatim je ogulite. Prikladan kalup za pečenje (20 × 40 cm) namažite maslacem i pospite brašnom.
  • Postupak: Na radnoj površini posutoj brašnom testo istanjite oklagijom u veličini kalupa.
  • Posred testa položite kobasicu pa je omotajte preostalim testom.
  • Tako pripremljenu štrucu položite na pripremljeni kalup spojem prema dole, pokrijte je kuhinjskom krpom i ostavite da narasta 1 do 2 sata.
  • Kada se testo udvostruči, premažite ga umućenim jajetom i 1 sat pecite u rerni ugrejanoj na 180°C.
  • Pečeno testo odmah izvrnite na dasku, malo ga ohladite i tek potom narežite na prikladne komade. Kobasicu u testu možete poslužiti toplu ili hladnu.

Bonus saveti

Ako volite pikantniji ukus, kobasicu premažite senfom. Hladno dizano testo diže se sporije, jer do korišćenja bilo u frižideru, zato za pripremu ovog specijaliteta predvidite dovoljno vremena.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam