Vlaska pita ( lisnata pita)

Objavljeno 16.12.2021. od Snezana Trifunovic

Sastojci

  • 1kg brasna
  • Kasika secera
  • Kasicica soli
  • Topla voda odprilike 250ml
  • 1 kockica kvasca
  • 200g margarina/putera
  • 300g salamice, 200g sira/ kackavalja
  • Spanac / sir zavisi sta vise volite da filujete
  • Malo aleve paprike, 50 g susama

Opis

40'
20'
0
0
  • Zamesiti testo od brasna, vode, kvasca, secer i so
  • Od testa napraviti 6-7 loptica i ostaviti 5 min da odmori, zatim razvuci kao 6-7 kora
  • Redjati kore i svaku mazati rastopljenim maslacem i nadevom po zemlji ( sunka/ sir ili spanas / sir)
  • Kada nafilujemo sve kore razvuci ih sve zajedno, jednu stranu namazati alevom paprikom a drugu susamom. Rastanjiti na 1cm debljine iseci na trake
  • Sve trake uvijati i redjati u pleh. Na opet premazati maslacem i staviti da se pece na 180 stepeni
  • Uziva ti u lepoti i ukusu, lisnate pite

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam