Vlaska pita ( lisnata pita)
Sastojci
- 1kg brasna
- Kasika secera
- Kasicica soli
- Topla voda odprilike 250ml
- 1 kockica kvasca
- 200g margarina/putera
- 300g salamice, 200g sira/ kackavalja
- Spanac / sir zavisi sta vise volite da filujete
- Malo aleve paprike, 50 g susama
Opis
- Zamesiti testo od brasna, vode, kvasca, secer i so
- Od testa napraviti 6-7 loptica i ostaviti 5 min da odmori, zatim razvuci kao 6-7 kora
- Redjati kore i svaku mazati rastopljenim maslacem i nadevom po zemlji ( sunka/ sir ili spanas / sir)
- Kada nafilujemo sve kore razvuci ih sve zajedno, jednu stranu namazati alevom paprikom a drugu susamom. Rastanjiti na 1cm debljine iseci na trake
- Sve trake uvijati i redjati u pleh. Na opet premazati maslacem i staviti da se pece na 180 stepeni
- Uziva ti u lepoti i ukusu, lisnate pite
Komentari