Voćni tart na sprat
Sastojci
- 300 grama brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 150 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- po želji eurokrem
- 200 g aronije
- 100 g mlevene plazme
- 1 žumance
- po želji šećera u prahu.
Opis
- Kvasac razmutiti u mlakom mleku uz dodatak šećera i malo brašna. Brašno prosejati, pa mu dodati vanilin šećer, ulje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata.
- Nakon tog vremena, testo premesiti i podeliti na jedan veći i drugi manji deo. Veći deo razviti u tanju koru, pa vaditi oblike u vidu srca( veličine kalupa u kojima će se tart peći).
- Manji deo razviti u tanju koru, pa valjkom za testo napraviti mrežicu. Zatim od dobijene mrežice istim kalupima formirati oblik srca.
- Najpre staviti najveće srce u najveći kalup, premazati ga eurokremom i posuti aronijom i mlevenom plazmom. Preko nadeva staviti rasečeno srce i krajeve lepo ušuškati kako nadev ne bi curio. Premazati umućenim žumancetom. Postupak ponoviti i sa preostala dva manja kalupa.
- Pripremljene tartove staviti u veliki pleh od rerne i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene tartove prohladiti, pa ih posuti šećerom u prahu.
- Naslagati jedan na drugi i po želji, preliti otopljenom čokoladom.
Bonus saveti
Ukoliko Vam preostane testa, od njega možete napraviti cvetiće ili neke slične ukrase, rasporediti ih preko tartova i peći zajedno sa njima. Tart će na taj način biti još dekorativniji.
Komentari