Hleb sa kajmakom

Objavljeno 09.08.2020. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 600g brašna( 400g belog+200g raženog), 3dl mleka, 200 g kajmaka, pola kašičice šećera, pola kašičice soli, 30g kvasca i 1 jaje. Priprema: U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte šećer i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno, malo soli i kajmak. Na kraju i raženobrašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo. Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati. Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam