Jaja sa cveklom

Objavljeno 20.04.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 150 ml soka od cvekle iz tegle, 6 oljuštenih tvrdo kuvanih jaja, 1manja tegla cvekle, 100 ml jabukovog sirćeta, 100 ml vode, 6 čena belog luka, 1 puna kašika soli, 10 zrna bibera i 100g šećera. Priprema: Ako za pripremu koristite cveklu iz tegle, ja sam koristila takvu cveklu za salatu. Naspite 150 ml soka cvekle iz tegle, dodajte sve ostale sastojke, sirće, vodu,šećer , so i pustite da provri, stalno mešajući da se šećer i so otope, smanjiti temperaturu i kuvati na tihoj vatri desetak minuta. U veću teglu redjate isečenu cveklu na kolutove ( iz tegle), ,staviti jaja,čenove belog luka, pa opet kolutove cvekle. dodati zrna bibera i nalijte sa skuvanom i ohlađenom marinadom. Zatvoriti tegle sa poklopcem i ostaviti najmanje 48 sati pre upotrebe.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam