Kuglof sa urmama

Objavljeno 29.04.2019. od Verica Poznanovic

Opis

U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak. Potrebno je: 4 jaja, 250 g šećera, 2 vanilin šećera, 200 ml mleka, 200 ml ulja, 250 g brašna, 20 urmi i 1 prašak za pecivo. Priprema: Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i na kraju očišćene urme. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom izliti smesu i peći u zagrejanoj rerni, na170 – 180 °C. Kuglof pecite dok ne bude pečen ohladite ga i pospite šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom. Uživajte u svakom zalogaju!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam