Pohovani kiseli krastavci
Opis
Pohovane kisele krastavce, u kriškicama ili kolutićima, je „izmislio“ Bernel „Debeljko“ Ostin još 1963. godine u Atkinsu (Arkansas). Do dan danas originalni recept je ostao poznat samo njegovoj porodici, a prave ga i prodaju samo jednom godišnje, u maju, za vreme Festivala kiselih krastavaca.
Mlečna mešavina
1 šolja mleka,
1 jaje,
1 kašika brašna,
(Možete dodati,malo aleve paprike, soli, belog luka u prahu)
Mešavina sa brašnom
3 ½ šolje brašna i
So i biber po ukusu.
1 tegla srednje veličine kiselih krastavaca i
Ulje za prženje.
Pomešajte sve sastojke za mlečnu mešavinu i ostavite sa strane. U drugoj posudi pomešajte brašno, so i biber.
Male krastavčiće umačite prvo u mlečnu, pa u „brašnastu“ mešavinu. Pržite u vrelom ulju, dok krastavci ne isplivaju na površinu i ne porumene – 2 do 3 minuta. Vadite ih na papirne ubruse.
Servirajte uz sos ili jelo po želji.
Komentari