Spremanje ajvara

Objavljeno 14.09.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je: 50 crvenih paprika, 3 dl ulja, sirće, so , ljuta paprika i šećer. Priprema: Krupne crvene mesnate paprike operite, obrišite i staviti na roštilj da se peku, pečene ohladjene paprike oljustite od kožice, peteljki i zrna, ostavite da se ocede i sutradan sameljite na mašini za meso. Uzeti šerpu nasuti ulje, mlevene paprike i staviti na šporet da se kuva dodajte još ulja ako treba, mešajte ajvar ne sme da zagori.Tegle operite osušite i stavite u zagrejanu rernu da se sterilišu nekih pola sata na 100 stepeni.Pred kraj kuvanja ajvara dodajte so po ukusu, sirće oko 2 dl, mlevenu ljutu frišku papričicu i šaku šecera.S ipajte vreo ajvar u tegle, tegle stavite u zagrejanu rernu na oko 100 stepeni par sati, ugrejte ulje i svaku teglu zalijte vrelim uljem da se ajvar zapece da se ne bi pokvario.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam