Kako ispeći najbolje krofne

Objavljeno 21.09.2015. od Milena Obradovic

OVAKO SE PRIPREMAJU NAJUKUSNIJE KROFNE.

Recept za pripremu krofni pogledajte ovde.

Dobro dignuto testo

Dizano testo koje nameravate pržiti mora biti dobro dignuto, a da biste to postigli morate postići dobar odnos šećera i kvasca u testu. Naime, ako je u testu puno šećera, potrebno je ili dodati više kvasca ili produžiti fermentaciju testa.

Jaja

Ako želite da krofne budu lepe žute, treba u testo dodati i jaja. Jaja čine testo elastičnijim i pogodnijim za oblikovanje i  doprinose boji testa. Dodaju se cela ili razdvojena: žumance olakšava homogenizaciju sastojaka i daje izrazito žuto testo, dok belance čini testo žilavijim i čvršćim.

Prženje

Kod prženja dizanog testa posuda za prženje treba biti prostrana, s dovoljno ulja u kojem testo može plivati da se ne lepi za dno posude. Poželjno je da temperatura masnoće bude između 180 do 190°C, što ćete najlakše proveriti drškom drvene varjače koju uronite u vruću masnoću. Ako se oko nje počnu stvarati mehurići, možete započeti s prženjem. Nikada ne pržite previše testa odjednom jer veća količina testa naglo snižava temperaturu ulja!

 

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam