Jelka sa spanaćem i sirom

Objavljeno 15.12.2016. od Adilja Hodza

Opis

Potrebno je

500 grama brasna

kocica Alfa kvasca

kasicica secera

kasicica soli

2,5 dcl. mlake vode

50 grama maslaca ili margarina

1/5 dcl. ulja+za mazanje

Fil,

500 grama sitnog sira

2 jaja

200 grama spanaca

jae za premazivanje i susam za posipanje

Priprema,

U mlako vodu razmutite kvasac sa secerom i ostavite desetak minutasastrane da malo nadodje. U dublji sud sipajte prosejano brasno, dodajte so, omeksali margarin, ulje i na kraju sipajte nadosli kvasac. Zamesite testo i ostavite 1 satna sobnoj temperaturi da se udvostruci.

Za to vreme pripremite fil, Trecinu sira pomesajte sa jajima i dodajte so ako sir nije slan. U drugu posudu pomesajte preostali sir sa spanacem i ostavite sa strane.

Nadoslo testo premesite i podelite u dva dela i (od svakog dela po jedan mali velicene oraha za postolje jelke). Tepsiju premazite uljem ili oblozite papirom za pecenje. Jedan deo testa rastanjite oklagijom i oblikujte jelku. Po sredini jelke stavite deo filasa sirom i jajima a na krajevima jelke ukoso stavite fil sa sirom i spanacem .

Na isti nacin razvijte i drugu polovinu testa i prebacite preko fila, malo prstima pritisnite da se filovi razaznaju.

Krajeve jelke zasecite sa obe strane po 2 cm sirine i 3 u dubinu testa (ili sami kako vam odgovara),Zasecene delove okrenite tako da fil dodje gore i tako postupite sa obe strane fila. Od malih delova testa koje ste odvojili napravite valjke i spojite na donjoj strani jelke ka drvce(postolje).

Premazite jajetom i pospite susamom. Ostavite da odstoji desetak minuta. Za to vreme ukljucite rernu i pecite kada se zagreje na 250 stepeni dok ne porumeni.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam