ALBERTOVE KIFLE

Objavljeno 15.04.2018. od Javorka Filipovic

Opis

POTREBNO:

500 g mekog brašna tip 400
250 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
1 celo jaje+ 1 belance
1 kašičica soli
1 kašika šećera
100 ml ulja
1 kašika jabukovog sirćeta
i još ulja za premazivanje testa

premaz:

1 žumance
1 kašičica vode

PRIPREMA:

Zagrejatri mleko da bude mlako. U polovinu brašna staviti sve sastojke, dodati mleko i uz postepeno dodavanje ostatka brašna umesiti glatko i elastično testo.

Pripremljeno testo prekriti i ostaviti na toplom da se udvostruči količina. Biće potrebno od 60-90 minuta.

Nadošlo testo podeliti, otkidajući rukom, na loptice, rukama ih oblikovati, staviti na podlogu za razvlačenje.

Svaku lopticu po površini premazati sa malo ulja, prekriti prianjajućom folijom i ostaviti jo 15 minuta da nadolaze.

Od svake loptice oklagijom razvući elipsu, što tanju, pa sa jednog kraja krenuti da motate kifle.
Tako uraditi sa svim lopticama. Ja sam imala 14. Smotane kifle staviti u pleh obložen pek papirom, prekriti ih i ostaviti još 30 minuta na toplom mestu.
Rernu zagrejati na 200 stepeni, umutiti žumance s malo vode te premazati kifle, a po želji ih možete posoliti ili posuti susamom.

Kifle peći do rumene boje. Trebalo bi oko 15 minuta, ali to sve zavisi od rerne.

0
0

Povezano

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam