Bajramske kiflice

Objavljeno 17.06.2018. od Dijana Ademovic

Opis

600 g brašna
1 kašičica soli
1 kašika šećera
1 kocka Alfa kvasca
1 jaje
75 ml ulja
300 ml mleka
1 prašak za pecivo
malo krem margarina
1 jaje za premaz
džem od šljiva sa čokoladom
1 vanilin šećer
malo šećera u prahu za valjanje kiflica
Način pripreme

U prosejano brašno umešati so, šećer,nadošli kvasac i prašak za pecivo.

Dodati ulje, ovlaš umućeno jaje, a onda sipajući toplo mleko, umesiti srednje meko testo. Ostaviti ga na toplom da raste.

Potom ga podeliti na loptice veličine dečje šakice.

Izračunati da na svaku koricu ide po 4-5 loptica. Meni je bilo 5.

Svaku lopticu rasući na veličinu tanjirića za kafu i premazati krem margarinom, slagati jednu na drugu, poslednju ne mazati. Tako raditi dok se ne potroši sav materijal.

Uzeti prvu gomilicu i rasući oklagijom koru. Podeliti na 16 trouglova i na svaki staviti kašičicu džema od šljiva.

Umotati kiflicu.

Gotove kiflice poslagati na pleh obložen pek papirom i ostaviti da još malo odmore.

Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni da lepo porumene.

Vruće kiflice uvaljati u šećer u prahu zamirisan vanilom.

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam