Bavarske perece

Objavljeno 10.01.2019. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

BAVARSKE PERECE Ove perece su idealne za hladne zimske dane. Iako visibabe, uveliko cvetaju, kao da je proleće a ne januar mesec ja sam odlučila da malo obradujem moje ukućane. Spolja hrskave a unutra meke, fino slane poslužite ih uz pivo i pastu od maslina. Uživaćete u svakom zalogaju. Tajna ovih pereca u istovremnoj hrskavosti i mekoći krije se u tome što se prvo kuvaju a kasnije zapeku u rerni. POTREBNI SASTOJCI: -500gr brašna -250ml mleka -1kašičica putera -1žumance -1kašičica suvog kvasca -1 kašičica soli -pola kašičice šećera ZA PREMAZ NEPEČENIH PERECA : -1neumućeno belance ZA KUVANJE PERECA: -1litar vode -20gr sode bikarbone 1kašika soli Način pripreme : Polovinu brašna sipati u veću posudu.Dodati puter, so, šećer, suvi kvasac. Dodati mlako mleko. Sve sjediniti pa dodati preostalo brašno. Umesiti fino glatko testo pokriti testo krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta da nadođe. Nadošlo testo podeliti na manje loptice i ostaviti 10 minuta da odmore. Radnu površinu posuti sa brašnom, pa nadošlu lopticu istani u duži valjak. Oblikovati perecu i ostaviti 5 minuta da odmori. Tako uraditi sa svim lopticama. U veću šerpu sipati vodu i pustiti da provri. Kad provri skloniti sa ringle dodati so i sodu bikarbonu. Promešati i vratiti na ringlu. Uz pomoć rešetkaste šire kašike, spuštati u vrelu vodu perece. Bariti perece oko 1 minut. U tepsiju stavljati obarene perece, premazati ih sa neumućenim belancetom i posuti sa krupnom morskom soli. Peći u zagrejanoj rerni 40minuta na 200 °C. Vruće perece premažite sa uljem, ja sam premazala sa domaćim maslinovim uljem. Ne nemogu Vam opisati taj ukus i miris koji se širio mojom kuhinjom. Predlažem Vam da što pre napravite ovo divno pecivo po Vašem ili po ovom receptu, važno je samo da se nešto mesi a i recepti su za deljenje. Zato Vam Dijanina kuhinja od srca poklanja recept.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam