Čarobni hleb
Opis
Potrebno je:
250g heljdinog brašna,
300g pšenicnog brašna,
1 kasicica šećera,
1 kaščica soli
2 kašike masti,
20g svežeg kvasca i
vode po potrebi.
Priprema:
Staviti u posudu heljdino i pšenično brašno i izmešati, dodati šećer so, mast i izmrvljen kvasac.Dodati mlaku vodu i umesiti testo.Testo ne treba da bude mnogo retko i ni previše tvrdo, više mekano. Sve dobro izmešati i ostaviti da raste. Kada naraste izručiti na radnu površinu i oblikovati hleb. Ja sam oblikovala dva manja hleba. Rernu uključite na 200 stepeni, hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečen je i pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude pećen. Probajte drvenim štapićem da li je pečen, ako se testo ne lepi za štapić kada ga bocnete pečen je. Pečen hleb malo poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Uživajte u svakom zalogaju!
Komentari