Činijice sa majonezom
Opis
Potrebno je:
400 g brašna,
250 ml vode
1 kesica suvoga kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
95 ml Dijamant majoneza.
Za fil:
200g šunkarice,
300g sira,
2 supene kašike majoneza i
2 jaja.
Za premazivanje:
2 žumanca
Za posipanje:
mak u zrnu.
Dok testo raste priprenite fil: šunkaricu isecite na kockice,sir izdrobite dodajre, majonez i jaja sve sastojke dobro sjedinite.
Priprema:
U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte šećer kvasac, majonez i sve promešajte. Postepeno dodavajte prethodno prosejano brašno, pomešano sa solju, i zamesite testo.
Namažite posudu sa malo ulja i stavite testo u nju, prekrijte krpom i stavite na toplo da se udvostruči.
Podelite testo na 2 jednaka dela,Uzmite jednu manju činiju obložite je aluminijumskom folijom, testo razvucite stavite testo u posudu, ivice prebacite preko posude, i unutra stavite pola fila. Kraje spojite i zatvorite testo. Od viška testa, napravite traku i kružić. Tepsiju obložite papirom za pečenje i izručite testo. Testo premažite žumancetom, od trake formirajte krug i stavite ga na testo a u sredinu krug. Sve premažite žumancetom, i pospite makom u zrnu, dobićete kao manju činiju sa poklopcem. Isto ponovite i sa drugom polovinom testa. Zagrejre rernu na 180 stepeni i pecite činijice, dok ne budu pečene. Da li je testo pečeno proverite drvenim štapićem, ako se ne lepi za štapić, pečeno je.
Komentari