Čokoladne kiflice
Opis
I miris i ukus i izgled.
Potrebno je:
700g brašna,
400g pirea od bundeve,
200 ml mlakog mleka,
42g Alfa kvasca,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera i
100g margarina.
Za čokoladne kiflice je potrebno 100g čokolade i
limun šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati. U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna, pa ostaviti da nadođe. Polovinu od potrebne količine brašna staviti u posudu za mešanje, dodati nadošli kvasac, pire od bundeve i so. Umesiti mekše, glatko testo postepeno dodavajući preostalu količinu brašna. Ostaviti testo da naraste na toplom mestu.Premesiti testo i podeliti ga na dva dela. Od prvog dela testa kidati male parčiće, razvlačiti oklgijom, motati u kiflicu, pri kraju motanja iceckati na trakice i formirati kiflu.
Podmazati tepsiju ređati kiflice, na svaku kiflicu staviti malo markarina, rernu zagrejati na 180 stepeni i peći kiflice.
Od drugog dela testa pravite čokoladne kiflice.
Za ove kiflice Vam je potrebno još 100g čokolade i
limun šećer u prahu za posipanje.
Postupak je isti razvući testo na vrh testa staviti parče čokolade, motati pri kraju motanje testo iseckati i umotati.
Rernu zagrejati na 180 stepeni, tepsiju podmazati ređati kifle na svaku kiflicu staviti malo mrgarina i peći.
Gotove kiflice posuti LIMUN ŠEĆEROM U PRAHU, PRELEP JE.