Crna klupčad

Objavljeno 21.05.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Crna klupčad, klupčad sa crnim susamom
Potrebno je za testo:
150g putera ili margarina,
500ml mleka,
50g svežeg ili 7g suvog kvasca,
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
700-800g brašna.
Za posipanje po korama:
300g rendanog sira.
Za premazivanje
2 jaja i 2 kašičice crnog susama.
Priprema:
Puter ili margarin otopiti na tihoj vatri. U posebnoj šerpi zagrejati mleko pa pomešati sa rastopljenim margarinom. Kvasac razmutiti sa malo vode i šećera pa pustiti nekoliko minuta da zapeni. Kada se margarin i mleko ohlade dovoljno da možete rukama da mesite testo dodati im razmućeni kvasac, so, šećer i brašno po potrebi dok neumesite meko i elastično testo. Pokriti i ostaviti da se udvostruči. Testo podelite na tri dela, ( Svaki deo testa razvući u pravougaonik pa pospite rendanim sirom. Seći na trake širine 1 cm ili uže trake su elastične, motajte ih kao klupče. Dva jajeta umutite viljuškok i dodajte crni susam, premažite klupčad. Rernu zagrejte, tepsiju obložite pek papirom i poređajte klupčad. Pecite dok lepo ne porumene.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam