DEDA MRAZA

Objavljeno 13.12.2016. od Natasa Milicev

Opis

Sasavo testo najbrze i najlakse napraviti ovo je umesana veika mera ali deo od toga cu vam napraviti Deda mraza pred ove predstojece praznike .
Mera napravljena za otprilike 4 velika pleha pizze od odvog testa mozete da pravite sta god vam je zelja od kiflica ,pizze ,roata,strudi satko slano sta gd zelite 🙂
Sastojci
1kg brasna
2 jaja
3 kasike ulja
1/2l jogurta
1 kocka svezeg kvasca
1 prasak za pecivo
2dcl mleka
malo soli i secera
i crvene jestive boje za premazivanje
Priprema
1.
Kvasac razmutiti u mlakom mleku, dodati kasicicu secera, 2 kasicice brasna
2.
i ostaviti da naraste.
3.
U vecu posudu staviti brasno, nadosli kvasac, prasak za p.,jogurt, kasicicu soli ulje i jaja.Sve dobro izmesati i umesiti.
4.
Ni jedan od sastojaka nesme biti hladan pre mesanja.
5.
Testo staviti u vecu kesu, predhodno nauljenu iznutra, vezati kesu gumicom
6.
i staviti u frizider da stoji najmanje 2 sata pre upotrebe.
7.
Ovo testo moze stajati u frizideru i do sedam dana i da se koristi po potrebi,
8.
kad nestane hleba u kuci da se ispeku lepinjice, kifle, pletenice…
9.
Kad dodju gosti testo moze biti lepo posluzenje, ali za takve prilike pre pecenja ga premazite zumancetom, pospite susamom, kimom-tek da utisak bude lepsi. Ja vam predstavljam svju kreaciju DEDA MRAZA zna i lepse da ispadne ali et ovaj put je ovako mao vise bradat 🙂

2
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam