Domaći hleb

Objavljeno 17.10.2018. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Hleb pečen u zemljano glinenoj posudi iz Zlakuše. Specifičnost ove posude se ogleda u tome što se zemljano posudje izradjuje od dva prirodna materijala zemlje ,gline i kamena koji se mešaju.Tako da hrana pripremljena u ovakvim posudama je najukusnija i najzdravija Hleb iz zemljane posude 1 kg brasna 50gr svezeg kvasaca 1 kašika soli 5 kašika ulja 500ml mlake vode U veću miks posudu staviti polovinu brašna dodati izmrvljen kvasac ,ulje, so . Sa mlakom vodom zamesiti testo pa postepeni dodati preostalo brašno . Umesiti fino glatko testo i ostaviti ga da nadodje 30 minuta . Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna , staviti na pek papir, posuti sa brašnom pa zajedno sa pek papirom staviti u zemljanu posudu, Hleb ostaviti da nadodje 60 minuta . Nadošli hleb peći u rernu 60 minuta na 180 stepeniPrijatn

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam