Drpava pogača

Objavljeno 21.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Testo za pogaču:
900 g brašna,
1 kašičica soli,
1/2 kašičice šećera,
20 g kvasca,
225 ml mleka,
125 mlmlake vode i
1 dl ulja
Za premazivanje:
2 žumanceta.

Priprema:

U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna. Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje, so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Podmažemo šerpu pospemo je brašnom stavimo pogaču premažemo je žumancetom i ostavimo još oko pola sata da raste. Pečemo u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni.
Pogaču formirate po svom ukusu, ja sam poguču labavo uvezala kanapom i tako je pekla. Kada se pogača prohladila pažljivo sam skidala kanap ali se ipak malo izdrpala. Mislim da je tim Više dobila na šarmu. Nije savršena, ali… Lepota je u oku posmatrača.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam