HELJDIN HLEB

Objavljeno 08.12.2016. od Javorka Filipovic

Opis

Sastojci:

250 g heljdinog brasna
250 g psenicnog brasna
1 kasicica secera
1 kasicica soli
0,5 dl ulja
20 g Alfa kvasca
vode po potrebi

Priprema:

Staviti u posudu brasno i pomesati da se lepo sjedine.
Dodati secer, so, ulje i izmrvljen kvasac i uz dodavanje
tople vode umesiti meakano testo.
Malo ga posuti brasnom, prekriti i ostaviti 60 minuta na TOPLOM DA KISNE.

POSLE TOG VREMENA UZETI TESTO I OBLIKOVATi veknu koju slozimo u podmazan duguljast pleh.

Zagrejati rernu na 250 stepeni, hleb premazati hladnom vodom, zaseci na par mesta ostrim nozem i staviti da se pece.
Posle 15 minuta smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peci dok se ne odvoji od ivica pleha.

Gotov hleb premazati hladnom vodom, istresti iz pleha i umotati u krpu da se prohladi.

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam