Hleb

Objavljeno 16.09.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Možete da napravite jedan veliki ili tri manja hleba, ja sam napravila tri manja.

800 pšeničnoga brašna,

100g ražanog brašna,
1kašika masti
2 kašičice soli,
pola kašičice šećera,
100g zrna suncokreta,
40g svežeg kvasca i
600ml mlake vode.

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, suncokret i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, malo poprskajte vodom i od gore posuti semenke suncokreta.
U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam