Hleb od više vrsta integralnog brašna

Opis

POTREBNE NAMIRNICE:

– 3 šolje speltinog mekog brašna
– 1 šolja integralnog heljdinog brašna
– 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
– 1 šolja integralnog ovsenog brašna
– 2 kašičice sitne morske soli
– 1 kesica praška za pecivo
– 1 kocka kvasca
– 1 šolja mleka
– 2 šolje tople vode
– 1 kašičica jabukovog sirćeta
– 2+2 kašike maslinovog ulja
– 2 kašičice kima

PRIPREMA:

U veću posudu stavite sva brašna i ostale suve sastojke. Promešajte i dodajte otopljen kvasac i mokre sastojke i ručno, varjačom, umešajte u kompaktnu smesu. Prelijte ostatkom maslinovog ulja, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da kisne. Posle nekih pola sata promešajte testo, pokrite i ostavite i dalje da kisne. Ovo ponovite još dva puta. Treći put testo odmah preručite u kalup obložen papirom za pečenje, pospite kimom i ostavite da nadodje. Za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni. Hleb pecite 50 minuta. Izvadite ga iz rerne i kalupa, odvojite od papira i zamotajte zajedno sa papirom i kuhinjskim ubrusom i ostavite da se ohladi.

0
5

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam