Hleb sa bundevom

Objavljeno 13.10.2018. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebano je:

500g brašna,
200g pirea od bundeve,
20g svežeg kvasca,
200ml mlake vode,
1 kašičica šećera,
1 kašičica meda i
50ml ulja.

Priprema:

U vodi razmrviti kvasac, dodati šećer i ostaviti da nadodje.
Prosejanom brašnu, dodajte ulje, med i pire od bundeve, a na kraju i kvasac. Zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta.
Zagrejati rernu na 250C. Olučasti kalup podmazati i posuti brašnom.
Nadošlo testo izručiti na radnu površinu posut brašnom i blago premesiti, oblikovati veknu i staviti je u pleh. Ostaviti još malo da raste. Peći 40 minuta.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam