Hleb sa kiselim krastavcima

Objavljeno 06.02.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Testo:

500 g brašna,
250 ml mleka,
50 g margarina,
1 jaje,
1/2 kašičice soli i
1 kockica kvasca.

Fil: 7 seckanih kiselih krastavaca

Priprema:

U 1/4 litra mleka staviti da nadođe kvasac uz dodatak malo šećera. U posudi promešati brašno sa malo soli pa dodati istopljen margarin i nadošao kvasac. Sve to dobro umesiti i ostaviti testo da raste. Naraslo testo izručiti iz vangle, razvući oklagijom i po testu rasporediti kisele krastavce. Preklopiti sa strane i urolati kao štrudku. Rernu zagrejati na 200 stepeni, hleb staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti da raste. Peću u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni, drvenim štapićem proveriti da li je hleb pečen. Ako je pečen na štapiću neće ostajati testo.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam