Hleb sa mladim crnim lukom i alevom paprikom

Objavljeno 14.05.2019. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je za testo:

1kesica suvog kvasca,

mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo,

1 kašićica šećera,

500g brašna,

1 kašičica soli,

1 kašičica šećera i

125 ml ulja.

Za fil je potrebno:
pola kašičice mlevenog bibera,

1 kašičica mlevene ljute paprike ,

4 struka mlaog luka, sitno iseckanog,

2 pune kašike sitno iseckanog peršuna i
1 dl ulja.
Priprema:

Prosejati brašno dodati so, kašiku šećera, kvasac izmešati, napraviti udubljenje, dodati ulje i vodu.. Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, dok ne dobijete meko testo, po potrebi dodati još malo brašna ili vode.

Testo oblikovati u kuglu, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu.
Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Dok testo raste, pripremite fil.
Mladi luk očistiti, oprati i iseckati . Peršun oprati i iseckati.
Izmešati mladi luk, peršun, ulje, biber, so i ostaviti na stranu.

Naraslo testo izručiti na radnu površinu i podeliti na 3 dela. Rastanjite testo u što duži pravougaonik.
Premazati sa filom od peršuna, luka, bibera, paprike, soli i zaviti u rolat.
Ostaviti ga na stranu i tako isto uraditi i sa preostala dva dela testa.
Kad ste završili sa rolatima,uplesti ih u pletenicu i stavite u pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Ostaviti da pletenica raste, još pola sata.

Uključiti rernu na 185-190°C da se zagreje.
Jednu kašikicu ljute mlevene paprike, razmutiti sa malo vode i premažite pletenicu.
Pletenicu pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne bude pečena u zavisnosti od rerne.
Uživajte u svakom zalogaju!

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam