Hleb sa prazilukom

Objavljeno 28.11.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

1 kesica suvoga kvasca,
2 šolje mlake vode,
2 kašike majoneza,
1 praziluk,
pola kašičice šećera,
3 kašike majoneza,
kašičica soli i
6 šolja brašna.

Priprema:

U činiji usuti kvasac, dodati pola kašičice šećera, mlaku vodu malo brašna i pustite da odstoji pet minuta. Potom dodajte so, majonez,seckan praziluk i brašno. Testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju. Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa. Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta. Odnosno dok hleb ne bude pečen. Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam