Hleb sa začinima i semenkama
Opis
Potrebno je:
500 g brašna,
1 jaje,
4 kašike ulja,
oko 150 ml vode,
1 kašičica soli i
1 kockica kvasca.
100g rendanog sira,
3-4 kašike mešanih začina po ukusu, origano, bosiljak, beli luk u prahu ili sitno naseckan svež beli luk, suncekret, laneno seme.
100g margarina.
Priprema:
Kvasac izmrvite dodajte malo mlake vode I šećera , brašno, so, ulje, jaje i mlaku vodu i zamesite testo. Pokrijte testo i stavite na toplom da se udvostruči.
Pomešajte rendani sir sa ostalim začinima, oregano, bosiljak, beli luk, suncokret, laneno seme…..
Rastopite margarin i ostavite ga da se ohladi.
Premesite testoi od njega kidajte komadiće željene veličine i oblika.
Svaki komadić testa umočite u (mlaki) margarin i uvaljajte ga u smesu od začina.
Komadiće testa stavljajte u podmazan I brašnom posut kuglof, ili ga obložite papirom za pečenje. Komadiće testa stavljajte po želji, u više slojeva .
Testo stavite oko pola sata na toplom da naraste.
Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni . Poslužite toplo, ali može i hladno
Komentari