Hleb

Objavljeno 18.04.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

1 kockica kvasca,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
1 kg brašna ( ja sam mešala kukuruzni griz, ražano, heljdino i belo brašno ) i
mlaka voda.

Priprema:

Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u tepsiju da još malo odmara .Peći hleb u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi,i diše i miriše, ko ne bi voleo domaći hleb..

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam