Slavski kolač

Objavljeno 26.10.2017. od Jasmina Lukic
Oznake: Jasmina Lukic,

Opis

Slavski kolac
Posni slavski kolac
Sastojci -1 kvasac svezi_
5dcl vode
1dcl osvestane vodice
1 kasikica secera
1,200 Kg brasna
1 kasika ulja
prstohvat soli
Zamesiti testo od kvasca,secera , vode ,sv.vodice i 200 Gr brasna.
Ostaviti poklopljeno krpom na sobnoj temperaturi da odstoji 15 minuta.
Dodati ulja ,soli i preostalo brasno pa zamesiti glatko testo .
Testo poklopiti krpom i ostaviti 30 minuta da odstoji.
Nadoslo testo premesiti i sloziti u nauljeni pleh.
U sredini pleha staviti veci krug a okolo isplesti pletenicu od testa.
Od preostalog testa napraviti jos 2 manje pletenice pa staviti unakrst jednu preko druge od gore kolaca.Sve to ostaviti da malo naraste 20~30minuta poredjati ukrase i peci u zagrejanoj rerni na 180 C 15 minuta a zatim smanjiti rernu na 160 C i peci jos 40 minuta.
U toku pecenja kolac mozete pokriti pek papirom da ne izgori dok se pece.
Testo za ukrase
Brasno ,skrob , malo soli i po malo mlake vode toliko tek da se testo umesi.
Od dobijenoga testa napraviti 5 pecata Isusa Hrista i po zelji~goluba krst grozdje bure sa vinom klasje zita cvetice itd.

0
5

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam