Kafanska pogača

Objavljeno 28.07.2022. od Verica Poznanovic

Opis

Bedž znači- Značka, znak, simbol, obeležje, marka. Ove bedževe sa natpisom “ Baćkova kuhinja“ napravila je jedna prelepa Sanja. Visoka, vitka, ko gorska vila. Pa ja odlučih da napravim Kafansku pogaču , juče sam pravila Kuglof sa makom i stavila bedž, danas da se pohvalim sa nekum novim, jer ih imam pet, svi su mi jako lepi, ne znam koji je od koga lepši. A sad na posao Kafanska pogača. Brzo i lako se sprema a što je najvažnije jako je ukusna. Miris pečenoga hleba, pogače, mene vraća u prošlost u neka druga vremena. Što bi jedan naš drug rekao, kafana, karirani stoljnaci,kafanske pepeljare, rasparane čaše, muzika…..

Kafanska pogača

Potrebno je:

20 g kvasca,
2 dl vode,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
3 kašike ulja i
300 g brašna.

Priprema:
Kvasac razmutiti u mlakoj voduipa dodati sve ostale sastojke so, šecer, ulje i zamesiti testo, (kvasac ne treba ostavljati da naraste) odmah sve zajedno sjediniti, prebaciti na radnu površinu, oblikovati loptu pa dlanovima oblikovati na željenu debljinu. Treba da bude tanka, ali ne jako.Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite. Izbockajte je viljuškom ili išarajte po želji Uključite rernu na 250 C. Kad se zagreje, stavite pogaču i čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i pecite 15-najviše 20 minuta. Pecenu izvadite iz tepsije, poprskajte je malo vodom i umotajte u krpu, i ostavite da se malo prohladi.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam