Kiflice sa čokoladom

Objavljeno 11.10.2017. od Snežana Knežević

Opis

POTREBNE NAMIRNICE:
– 900 g oštrog brašna
– 1 kocka alfa kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– 2 + 2 kašike maslinovog ulja
– 40 g putera ili margarina + 2 kašike
– 2 komada jaja + 1 jaje
– 3 dl tople vode
– 2 dl mleka + 2 kašike

Za fil:

– 5 štangli čokolade

Za premazivanje:

– 1 jaje
– 2 kašike margarina
– 2 kašike mleka

PRIPREMA:

Pripremite prvo kvasac, rastopite ga u malo toplog mleka sa šećerom. Pomešajte brašno, kvasac, i sa ostalim namirnicama i mikserom, nastavci za testo umesite testo koje se odvaja od posude. Prelijte ga sa 2 kašike ulja i ostavite da se udupla. Uskislo testo samo malo pritisnite da padne i odvojajte po malo testa koje rukama razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini, tapkanjem rukama, napravite pravougaonik debljine 0,5 mm. Isecite testo na trouglove uz pomoć sekača za testo ili noža. Na svaki trouglić na širi kraj, stavite razmekšalu čokoladu. Urolajte kiflicu, povlačeći tanji deo testa da bi se dobilo više krugova. Svaku kiflicu prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Namažite ih mešavinom jaja, margarina i mleka i pospite vanilin šećerom. Neka se kiflice odmaraju dok se zagreje rerna na 200 C stepeni. Stavite ih da se peku oko 20 minuta ili dok ne porumene. Izvadite ih iz rerne, pokrite kuhinjskim ubrusom i ostavite da se prohlade. Poslužite tople. Po želji mogu da se posipaju šećerom u prahu.

0
5

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam