Kiflice sa majonezom
Opis
Potrebno je:
59 ml Dijamant majoneza ,
2dl vode,
1 kašika šećera
1 kesica suvoga kvasca, ,
oko 500g brašna i
1 kašičica soli.
Za premazivanje:
2 žumanca.
Za posipanje mak u zrnu ( oko 5 kašika).
Za filovanje:
300g salame .
Priprema:
Sjediniti majonez i vodu, dodati šećer kvasac, so i brašno. Zamesiti testo. Ostaviti testo da raste. Testo podeliti na manje loptice i ostaviti oko 20 minuta da raste.
Zatim svaku lopticu razvuci oklagijom, iseći na 8 jednakih trouglova i na svaki staviti po kriškicu salame. Umotati u kiflu. Kiflice pre pečenje ostaviti da odstoje nekih 20-30 minuta, zatim ih premazati umućenim žimancetom posuti makom u zrnu. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, dok lepo ne porumene.
Komentari