Korpa od testa

Objavljeno 21.05.2015. od Mesimo zajedno

Opis

U jednu veću posudu sjediniti 150ml mlake vode, 150 ml mleka, jedan svež Alpha kvasac, kafena kašičica soli i šećera, postepeno dodavati oko 500 g mekog brašna sve dok ne prestane da se lepi za ruke. Ostaviti da testo odstoji i naraste. Nakon što je testo naraslo prebaci se na pobrašnjenu radnu površinu tanko razvuče i nožem iseče na dugačke trake.
(Količina umešanog testa zavisi od veličine vatrostalne činije oko koje ce se plesti korpa ! )
Činiju dobro obloziti sa aluminijumskom folijom sa spoljašnje strane… Odozgo postaviti unakrsno što više tračica jer tako izgleda gušće i lepše, pa ispod njih provlačiti novu traku, tako što se ispod jedne provuče pa preko druge pa ispod treće i tako u krug dok se cinija ne popuni….
Na mastan pekarski papir nacrtati obruč te činije i preko njega isplesti pletenicu koja će biti ukrasni gornji deo korpe… Sve premazati jajima i staviti da se peče na 250 C.
Kada je gotovo, preko te činije isplesti još jednu pletenicu koja ce služiti kao drška… Kada su svi delovi gotovi spojiti čačkalicama!
Vreme koje je potrebno sa spremanje korpe oko 1.5h

Prema receptu Andrijane Novak

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam