Krafini

Objavljeno 12.01.2019. od Dijana Popovic
Oznake: Dijana Popovic,

Opis

Kombinacija kroasana i mafina
Lisnati hrskavi slojevi testa koji mirišu na puter sa finim punjenjem

210 ml vode
25g svežeg kvasca
75 g šećera
75g istopljenog putera
1/2 kašičica soli
450 g brašna
Za premazivanje razvijenog krafina
125 g omekšalog putera
Za filovanje rolatica
džem malina i liofilizovana malina
džem kajsija suvo groždje i orasi
Način pripreme

Polovinu brašna staviti u vanglu dodati ,kvasac puter šećer so promešati dodati vodu pa uz dodatak preostalog brašna
Zamesiti testo ostaviti da nadodje
Nadošlo testo podeliti na 12 istih manjih loptica
Loptice ostaviti da nadodju Nadosle loptice razviti elipsasto i tanko svaku lopticu premazati sa puterom i staviti duž celo širine i dužine dđem po ukusu uviti u mali dugački rolat.
Rolat preseci po dužini i uviti u krug.
Uvijene krafine složiti u kalup za mafine Peći na 200stepeni 20 minuta Topl ekrafine posuti šećerom u prahu

0
0

Povezano

Komentari

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam