Kroasani sa sirom

Objavljeno 25.02.2018. od Suzana Mitic

Opis

Potrebno je :

2 jajeta
1 belance
1 kašika šećer
3 kašičice soli
40 gr kvasac
200 ml jogurt
100 ml vode
100 ml ulja
800 gr brašna

I još je potrebno :

1 žumance
3 kašika jogurta
30 gr soli
200 gr sira
200 gr margarin

Priprema :

Odvojiti belanca od žumanaca.Jedno žumance ostaviti za premazivanje kroasana.Akrivirati kvasac.Pomešati jogurt sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Sve promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.Belanca umutiti viljuškom da zapene,dodati žumance,ulje,so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć brašna zamesiti glatko testo.

Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Nadošlo testo podeliti na 3 dela a svaki deo na još 6 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i premazati omekšalim margarinom.Slagati jednu na drugu,svih 6,šestu ne premazivati.Pokriti testo kesom i ostavite 15 minuta da miruje.

Rastanjiti oklagijom veliki krug i iseći na 16 delova.Na svakom širem delu staviti po kašičicu sira i smotati kroasan.Desnom rukom motate a levom razvlačite testo da se napravi veći broj obrtaja.Slagati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokriti krpom i ostavite na narastu.Svaki kroasan premazati sa umućenim žumancetom i jogurtom.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 15 minuta.Uživati u divnom ukusu.
Prijatno !

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam