Krofne iz rerne
Opis
Sastojci:
1 jabuka
oko 800 g brašna
40 g svežeg kvasca
2 kašičice šećera
2 kesice vanilin šećera
100 ml ulja
350 ml mlake vode
1 kašičica soli
Priprema:
Kvasac i šećer pomešajte sa mlakom vodom.
Ostavite da nadođe.
Zatim dodajte rendanu jabuku, ulje, vanilin šećer, promešajte, pa sipajte brašno i so.
Umesite testo i ostavite da nadođe.
Premesite, razvucite oklagijom, ne pretanko.
Manjom čašicom vadite krofne, slažite na tepsiju i ostavite deset minuta da odstoje. Ja sam na poklon dobila modlu za krofne, tako da sam sekla trake i stavljala ih u krug u modlu, i tako redom dok sve nisam potrošila.
Za to vreme uključite rernu na 200°C.
Krofne premažite uljem, poprskajte vodom, možete odozgo staviti malo šećera i cimeta.
Pecite ih oko 20 minuta ili dok blago ne porumene.