Kuglof sa susamom

Objavljeno 07.04.2023. od Verica Poznanovic

Opis

I da je hleb tvrd ko kamen na prvi pogled bi Vas privukao izgled, a nije tvrd, mekan je ko pamuk. Moji prijatelji, ukućani su uvek voleli miris tek pečenoga hleba. Nikada ga ne pojedemo sami uvek deo podelimo sa komšijama.
Potrebno je:
700g brašna,
20g Vrenje kvasca,
200 ml jogurta,
100 ml. mleka,
50 ml ulja,
5 kašika crnog susama,
1 kašičica šećera i
1 kašičica soli.

Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori. Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje , susam, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta. Radnu površinu pospite brašnom i podelite testo na tri dela, u silikonski kuglof stavite testo i ostavite da omara još 15 minuta. Imam tri silikonska kuglofa, i odmah sam pekla sva tri, jer oni su neke srednje veličine, vidi se na slikama.

Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni kuglof peći oko 40 minuta, odnosno vreme pečenja zavisi od vaše rerne. Drvenim štapićem proverite da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić, pečeno je.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam