KUPUS KIFLE

Opis

Kifle koje će vas oduševiti svojim ukusom i dugom svežinom.
Testo:
1 kg brasna tip „500“
3 dl mlakog mleka
2 dl mlake vode
2 kašičice šećera
40 g Alfa kvasca
1/2 kesice praska za pecivo
2 dl ulja
1 kasika soli

Fil:
250 g margarina za mazanje/ Rama, Soft i sl./
3 žumanceta
1 kasika soli

po zelji:
300 g Feta sira ili
200 gr rendanog trapista ili šunka, kulen i dr.

Premaz:
2 belanceta
po zelji:
susam, kim

Priprema :
U malo toplog mleka staviti secer i dodati kvasac.
Sacekati 10 minuta da lepo nadodje.
U posudu za mesenje dodati brasno i sve
ostale sastojke i nadosli kvasac te
umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke.
Ne treba ga puno mesiti jer ce biti zilavo.
Prekriti ga krpom i ostaviti 1 sat da nadodje i
udvostruci kolicinu.

Pripremiti fil:
Umutiti margarin sa zumancima i dodati so.
Sir posebno izgnjeciti, a ako zelite mozete
pripremiti i rendani trapist sa nekim suvim
specijalitetom/ sunka, prsuta, kulen i dr.

Ja sam pola spremala sa sirom, a pola sa rendanim
trapistom bez drugih dodataka.

Posle 1 sata testo podeliti na 2-3 dela, ja sam
podelila na dva i kifle su bile vece,svaki deo
rastanjiti u pravougaonik debljine oko 3mm.

Po celoj povrsini testa premazati polovinu margarina
i posuti sirom, ili trapistom i pobacati suhomesnato.

Uviti testo u rolat i seci uz pomoc tanjirica od soljica
za kafu. Seku se komadi u cik-cak odozdo na gore i obrnuto.
Komadi su sirine 2cm.
Slagati ih na nauljeni pleh i ostaviti
ih desetak minuta na toplom.
To isto uraditi i sa drugom polovinom testa.

Zagrejati rernu na 300 stepeni, smanjiti na 200 stepeni,
premazati kifle umucenim belancima i posuti susam ili kim.
Peći kifle do rumene boje.

0
0

Povezano

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam